Papayasallad – Recept

Ingredienser: (1 portion)
200g strimlad papaya
4 vitlöksklyftor
2 piri piri chilifrukter
40g körsbärstomater i halvor
30g långbönor, hackade i 2,5cm bitar
2 msk rostade jordnötter
1 msk fisksås
1 ½ msk limejuice
10 g torkade räkor
20g palmsocker
2 stjälkar vattenspenat
¼ vitkålshuvud, hackat i stora bitar
 
Tillagning: 1. Krossa vitlöken och chilin grovt i en mortel. Tillsätt långbönorna, de rostade jordnötterna och de torkade räkorna. Krossa grovt igen. Smaksätt med palmsocker, fisksås och limejuice. Rör i den strimlade papayan och tillsätt körsbärstomaterna. 2. Servera med färsk vattenspenat, vitkål och långabönor.
 
Tips:
– För att hålla papayan färsk, tvätta hela frukten och blötlägg den i 30 minuter innan du skalar den. Lägg överbliven papaya i kylskåpet.
–       Om du inte har en mortel kan du blanda ingredienserna i en bunke och servera.
–       Vid jordnötsallergi kan du använda mandlar eller cashewnötter istället.
–       Papayasallad serveras ofta tillsammans med grillad kyckling och ångat klibbris.
 
Förberedelser: 20min
Tillagning: 5min
Totalt: 25min