Vietnamesiska friterade vårrullar – Recept

Ingredienser:
1,5 dl vermiceller, kokta
1,5 dl taro, eller sötpotatis
1,5dl vitkål
1,5dl morot
1,5 dl shitakesvamp, finstrimlade
1,5 dl lök, finstrimlade
1 paket rispapper
1 äggula(or)
1,5dl nötkött, fläskkött eller kyckling
5dl olja, till fritering
peppar
salt
Tillagning. 1. Använd helst rispapper av vietnamesisk typ, som är runda och lite sega. Eller frysta vårrulledeg.
2. Blanda alla grönsaker och ev. kött i en skål, krydda.
3. Använd ett och ett halvt rispapper per vårrulle, lägg halvan ovanpå det hela pappret. Lägg fyllningen på det dubbla pappret. Rulla ihop till en rulle, se till att du viker in sidorna medan du rullar.
4. Häll ca 2 cm olja i wokpanna eller tjockbottnad kastrull. Värm. Du kan testa värmen genom att stoppa ner en ätpinne av trä i oljan, om det bubblar är värmen bra.
5. Lägg vårrullarna med skarven nedåt i pannan. Vänd efter ett par minuter. Stick med en vass kniv på några ställen i vårrullarna så tillagas de bättre, särskilt om du har kött i dem.

Lägg vårrullarna att droppa av på ett par ätpinnar eller hushållspapper.