Kryddig biff med glasnudelsallad – Recept

Ingredienser: (1 portion)
200g kokade glasnudlar
100g grillad biff
20g torkade räkor, krispigt friterade
4 hackade vitlöksklyftor
1 strimlad lök
2-3 thailändska chili, tunna skivor
2 hackade thailändska selleristjälkar
2 msk fisksås
2 msk limejuice
5 körsbärstomater i halvor
1 msk hackade koriander
4 tsk kyckling buljong
5 korianderblad
Tillagning: 1. Grilla biffen tills den är färdig. 2. Blanda glasnudlarna, kyckling buljongen och biffen med vitlöken, löken, chilin, sellerin, fisksåsen, limejuicen och tomaterna i en skål. Tillsätt mer kyckling buljong om salladen är för torr. Provsmaka och tillsätt mer fisksås och limejuice om du tycker att det behövs. 3. Lägg upp på en tallrik, strö över räkorna och dekorera med korianderbladen.
Tips:
Blötlägg nudlarna i kallt vatten i 10 minuter och låt dem runna av före tillagning. Lägg nudlarna i en sil och spola varmt vatten. När nudlarna är kokta, lägg dem genast i kallt vatten i några minuter och låt dem sedan rinna av genom en sil. Blanda med de andra ingredienserna när det är färdigt att servera.
För att hålla grönsakerna (t.ex. tomat, lök och selleri) färska ska du lägga i dem sist.
Om du vill kan du lägga krossade jordnötter.
Förberedelse: 20min
Tillagning: 10min
Totalt: 30min