Blandade Grönsaker med Sur Curry – Recept
Ingredienser (1 portion)
5 skalade jätteräkor
80g långbönor, hackade i 2,5cm bitar
80g blomkål, skuren i lagom stora bitar
100g vitkål, hackade i 2cm stora kuber
40g sur currypasta (gaeng som)
500g grönsaksbuljong eller vatten
4 msk tamarindjuice
15g palmsocker
2 msk fisksås
Tillagning: 1. Skölj räkorna noggrant och ta bort den mörka strängen från dem. Koka upp grönsaksbuljongen (eller vattnet) och tillsätt currypastan.
2. När soppan kokar ordentligt, häll i grönsakerna i följande ordning: blomkål, långbönor och vitkål.
3. Smaksätt med palmsockret, tamarindjuicen och fisksåsen, se till att allt löser upp sig.
4. Tillsätt räkorna och koka en liten stund.
Tips: – Fisk kan användas som ett alternativ till räkor.
Fisk och skaldjur blir snabbt färdigkokt och för att det ska hålla sig färskt och saftigt ska det därför bara kokas en kort stund och sedan serveras.
Förbered de torra och tåliga ingredienserna först, som blomkål och långbönor, följt av bladgrönsaker som t.ex. vitkål. Förberedelse: 15 min / Tillagning: 30 min/ Totalt: 45 min